חימום הבית – איך עושים את זה?
מי מאתנו לא יצא מהעבודה ביום חורפי, קר וגשום, וכל מה שהצליח לחשוב עליו הוא הרגע שבו מגיעים הביתה.
להיכנס לבית החם והנעים, להתיישב על הספה ולהירגע. “אוף, לא אמרתי לה להדליק את הבוילר! רגע, החלפנו גז? מילאנו סולר? לחכות שעה עד שהמים יתחממו.. טוב לפחות יש תנור חימום שקנינו ביום שישי….. אה הוא מקצר, אוף!”
כולנו עוברים את החורף, מחשבים מתי כן להדליק, מתי לא להדליק, האם אנחנו יכולים לעמוד בהוצאות החודש? אולי פשוט נקנה שמיכה לסלון?
אם כך, השאלה האמתית היא, האם צריך “לעבור” אותו, או האם יש אפשרות לחיות איתו, בנוחות, בעלות הגיונית ואפשרית ואפילו…. לאהוב אותו?
הבעיה מתחילה כמובן בעלויות. עלויות המכשור, עלויות ההתקנה וכמובן עלויות הצריכה החודשיות.
חימום דירה בירושלים בחודשי החורף עולה כ- 1500 ₪ בחודש. המערכות המוצעות כיום – משאבת חום, יריעות חימום, גז וסולר, הם במחיר לשוק היוקרה בלבד (עלות תפעול גבוהה מאוד) ואינן מתאימות לדירות (גודל מסיבי).
הן גורמות להפעלת החימום במשורה, גז הוא חומר נפיץ, משאבת חום היא אומנם זולה בתפעול, אך גדולה פיסית ולכן לא מתאימה לכל מקום, מצריכה תשתית חשמל תלת-פאזי.
חימום מים ע”י גז הוא יקר, לא מסוגל לחמם 2 מקלחות במקביל. חימום ע” מזגן – זול, דו-שימושי לקיץ ולחורף, אך מייבש את האוויר בחורף ורגיש לגלי קור.
אז מה עושים? במה בוחרים? פשוט מאוד, באף אחת מהן.
הכירו את מערכת מעוז. פיתוח כחול לבן, חברה ישראלית המציעה שימוש במזגן הקיים על מנת לחמם את הבית ואת מי הרחצה, בעלויות נמוכות ותוצאות גבוהות. איך זה עובד?
בכל דירה או בית יש מזגן – מחמם חזק שעלות תפעולו זול וצורך הכי פחות חשמל. ה”מעוז” רותם את המזגן – ומעביר את החום שלו למים.
לחימום ההסקה של דירות ובתים ובעיקר בתים בעלי צנרת מים תת- ריצפתית, לחימום מהיר של מי הרחצה ומים חמים ללא הפסקה.
המעוז משתמש בשיטת המזגן, היונק חום מבחוץ ומכניס אותו לתוך המבנה. על כל 1 קילוואט שהוא צורך הוא מכניס כ 3 קילוואט חום. התוצאות הן חד משמעיות:
חיסכון של כ- 70% (!!!) אנרגטי וכספי בתפעול חימום הבית ומי הרחצה
חיסכון בעלות התקנת המעוז- כ ½ מעלות משאבת חום- שימוש במזגן הקיים, שהינו למעשה משאבת-חום לאוויר (שמו המלא – מזגן-אויר), ורק מוסיפים לו עוד יכולת – של חימום המים. אין צורך במקום מיוחד (קומפקטי),
אין צורך בתשתית נוספת (משאבת חום צריכה חשמל תלת-פאזי, יריעות חימום צריכות חיבור חזק לחברת חשמל, גז צריך צנרת גז לטובת החימום ובלונים גדולים / צובר).
יוקרה ירוקה במחיר שווה לכל כיס: חימום תת-רצפתי נחשב בארץ מוצר של יוקרה, מעוז נותנים אותו כמוצר ירוק– חיסכון אנרגטי של 70%. “ירוק בריבוע”: חיסכון אנרגטי וכספי + שימוש נוסף במוצר הקיים (המזגן) כך שאין צורך לייצר (חומרים, אנרגיה וכו’) מוצר שלם חסכני.
מחמם מי-רחצה מהיר: תוך דקה עד 5 דקות יש מים חמים לרחצה, בגלל ההספק הגבוה של המזגן.
מים חמים ללא הגבלה (כמעט): בזמן המקלחת, ובהמתנות בין זרימות המים, המערכת מחממת את המים בהספק גבוה, בחיסכון של כ- 70%.
חימום תת רצפתי: החימום נסתר ואינו פריט ארכיטקטוני (לעומת רדיאטורים וקמין), “חימום רך” – אין מקורות חום חזקים. חום יחסית אחיד ברחבי החלל, פחות רגישות לגלי קור, מפני שהחום נאגר ברצפה. חימום מצוין לתקרות גבוהות.
למשל-
בני 35+ החיים בבית עד 150 מ”ר, עוברים לגליל או לשיפולי הרי ירושלים, מעמד בינוני (מהנדסת + פקיד), עם ילדים בבית, אולי אפילו תינוקות זוחלים.
רוצים: איכות חיים, צריכים חימום, אינן יותר מדי כסף בבניה (2M ממשכנתאות), אין כסף מיותר, רוצים איכות אבל לא יוקרה, חשוב קצת איכות הסביבה, צריכים מים לרחצה (אמבטיות).
מקבלים ממעוז: חימום תת-רצפתי איכותי, עלויות הקמה נמוכות, עלויות תפעול נמוכות, זיהום אויר נמוך, צריכת אנרגיה נמוכה.
נשים, גברים, חרדים, חילוניים, בכל הגילאים (גם צעירים מאוד, כאלה שההורים בונים בשבילם). גם צעירים שבונים עבור עצמם- מי שנמצא בתהליך בנייה. ילדים, תינוקות, זקנים ומבוגרים- באזורים הרריים שצריכים חימום או בכל בית בישראל בימי החורף הקרים.
כולם אוהבים פטנטים. אסתטיקה היא לעיתים פחות חשובה, אבל פונקציונליות כן.
רוצים: איכות חיים, צריכים חימום, ממש אין כסף מיותר, צריכים מים לרחצה.
מקבלים ממעוז: חימום תת-רצפתי איכותי, עלויות הקמה נמוכות, עלויות תפעול נמוכות, מזגן טוב, מי-רחצה חמים.